Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír
  • 25 dkg főtt burgonya (áttörve )
  • 3 dkg élesztő
  • 1 bögre tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 2 db tojás

Elkészítése

A lisztet összemorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt, főtt, áttört burgonyát. Belekeverjük a sót, az 1 tojássárgáját, és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és jól kidolgozzuk a tésztát. A tésztát hüvelykujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A kiszaggatott pogácsákat tepsibe helyezzük, ahol kb. 2 órán át pihentetjük, hogy megkeljenek. Miután megkeltek, a tetejüket tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa-3/