Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Krumplis pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplis pogácsa puha, laktató sós sütemény. A burgonya és a túró miatt omlós a tésztája, a sütés után ráöntött tejfölös keverék pedig különleges ízt ad neki.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mennyei
Beküldte: 2013.08.29.

A tésztához

A nyújtáshoz

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A főtt, áttört burgonyát egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a tehéntúrót, a tojást, a sót, a zsírt és az őrölt borsot. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg szép, egynemű tésztát kapunk.

Formázás és sütés

A tésztát lisztezett deszkán kb. kétujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és az előmelegített, 190 °C-os sütőben 25–30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Öntet és befejezés

Közben a zsírt felolvasztjuk, majd belekeverjük a tejfölt, a sót és az őrölt borsot. A frissen kisült, még forró pogácsákat meglocsoljuk ezzel a keverékkel, így azok szépen magukba szívják a szószt. A tetejüket egész köménnyel megszórjuk, ami karakteres ízt ad nekik.

Tipp

A tejfölös öntetbe apróra vágott fokhagymát is keverhetünk, ha erőteljesebb ízeket szeretnénk. A pogácsa langyosan a legfinomabb, de másnap is ízletes, ha kicsit visszamelegítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
mennyei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is