Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A krumplis pogácsa az egyik legkedveltebb házias sós sütemény, amely kívül aranybarnára sül, belül pedig puha és omlós marad. A főtt krumpli különleges állagot ad a tésztának, így ez a recept mindig biztos siker, akár családi vacsorához, akár vendégváró falatnak készítjük.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Közben az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük, és felfuttatjuk.

A lisztet összemorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha még ízletesebb pogácsát szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. A tésztába egy kevés pirított hagymát is gyúrhatunk, amely különleges, karakteres ízt ad neki.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is