Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 közepes krumpli
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 3 db tojás
  • só

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és áttörjük. Közben az élesztőt és a cukrot a langyos tejben elkeverjük, és felfuttatjuk.

A lisztet összemorzsoljuk a puha margarinnal, ízlés szerint sózzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az áttört krumplit, 2 tojást és annyi tejfölt, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha még ízletesebb pogácsát szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal. A tésztába egy kevés pirított hagymát is gyúrhatunk, amely különleges, karakteres ízt ad neki.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa-7/