Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg főtt, áttört és kihűtött burgonya
  • 1 kg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg zsír
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 4 dkg só
  • 5 dkg élesztő

Elkészítése

A tejfölbe keverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk kicsit pihenni. Egy nagy tálban összegyúrjuk az áttört burgonyát, a lisztet, a zsírt, a margarint, a sót és a tojássárgákat, végül hozzáadjuk az élesztős tejfölt. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk: először hosszában, aztán keresztben. 20 percre hűtőbe tesszük. A hajtogatást összesen háromszor ismételjük meg.

Az utolsó pihentetés után a tésztát ismét ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe sorakoztatjuk és felvert tojással lekenjük. A hideg sütőbe tesszük, 180 fokon aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa-8/