Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Krumplis pogácsa II

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, és ha már csak langyos, hozzáadjuk a margarint vagy zsírt, a lisztet, és ízlés szerint a sót. Jól összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen kis gombócokat formálunk a kezünkkel, és lelapítjuk őket. Eközben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, de ne teljes lángon. A lapított […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, és ha már csak langyos, hozzáadjuk a margarint vagy zsírt, a lisztet, és ízlés szerint a sót. Jól összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen kis gombócokat formálunk a kezünkkel, és lelapítjuk őket.

Eközben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, de ne teljes lángon. A lapított pogácsákat aranybarnára sütjük mindkét oldalukon. Egy tányérra fehér szalvétát vagy papírtörlőt teszünk, hogy a pogácsák lecsöpöghessenek.

Ha az első adag kisütésénél túl zsírosnak találjuk a pogácsákat, gyúrjuk át újra egy kis extra liszttel (kb. 2 evőkanállal). Hidegen is finomak, de ha melegen szeretjük, mikróban is újra felmelegíthetjük őket. Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is