A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, és ha már csak langyos, hozzáadjuk a margarint vagy zsírt, a lisztet, és ízlés szerint a sót. Jól összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen kis gombócokat formálunk a kezünkkel, és lelapítjuk őket.
Eközben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, de ne teljes lángon. A lapított pogácsákat aranybarnára sütjük mindkét oldalukon. Egy tányérra fehér szalvétát vagy papírtörlőt teszünk, hogy a pogácsák lecsöpöghessenek.
Ha az első adag kisütésénél túl zsírosnak találjuk a pogácsákat, gyúrjuk át újra egy kis extra liszttel (kb. 2 evőkanállal). Hidegen is finomak, de ha melegen szeretjük, mikróban is újra felmelegíthetjük őket. Jó étvágyat!