Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa II recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 evőkanál zsír (vagy margarin )
  • 25 dkg liszt
  • só

Elkészítése

A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összetörjük. Hagyjuk kihűlni, és ha már csak langyos, hozzáadjuk a margarint vagy zsírt, a lisztet, és ízlés szerint a sót. Jól összedolgozzuk, majd enyhén lisztezett felületen kis gombócokat formálunk a kezünkkel, és lelapítjuk őket.

Eközben egy serpenyőben felhevítjük az olajat, de ne teljes lángon. A lapított pogácsákat aranybarnára sütjük mindkét oldalukon. Egy tányérra fehér szalvétát vagy papírtörlőt teszünk, hogy a pogácsák lecsöpöghessenek.

Ha az első adag kisütésénél túl zsírosnak találjuk a pogácsákat, gyúrjuk át újra egy kis extra liszttel (kb. 2 evőkanállal). Hidegen is finomak, de ha melegen szeretjük, mikróban is újra felmelegíthetjük őket. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa-ii/