Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg főtt krumpli
  • 70 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 30 dkg margarin
  • 2 db tojás

Elkészítése

A főtt burgonyát áttörjük. A cukros tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A langyos krumplival habosra keverjük a margarint, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a lisztet, a tojásokat, és a sót. Meleg helyen kelesztjük, majd 2 cm vastagságúra nyújtjuk, és olvasztott vajjal megkenjük és összehajtogatjuk. 15 percig pihentjük, és újra nyújtjuk, hajtogatjuk. 15 perc után kinyújtjuk 2 cm vastagságúra, ferdén késsel becsíkozzuk és kiszaggatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe, tetejét tojással megkenve előmelegített sütőbe kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/krumplis-pogacsa/