Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Krumplis-töpörtyűs pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt, áttört krumplit összekeverjük a darált töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel, a sóval és a liszttel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük. Amikor a tészta […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.18.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt, áttört krumplit összekeverjük a darált töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel, a sóval és a liszttel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk.

A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, a tetejét éles késsel bevagdossuk rácsos mintára, majd megkenjük a felvert tojással.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Tipp: Frissen, langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is