Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A főtt, áttört krumplit összekeverjük a darált töpörtyűvel, a tojássárgájával, a tejföllel, a sóval és a liszttel. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg sima, ruganyos tésztát kapunk.
A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 50 perc alatt duplájára kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, enyhén lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, a tetejét éles késsel bevagdossuk rácsos mintára, majd megkenjük a felvert tojással.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 fokon) 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Tipp: Frissen, langyosan a legfinomabb, de másnap is puha marad.

