Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 3 dkg friss élesztő 10 dkg margarin 1 ek tejföl csipet só langyos víz 50-60 dkg füstölt virsli (juhbeles baromfi, vagy frankfurti) 10-15 dkg sajt 1 tojás Elkészítése: A lisztben elkeverjük a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2015.10.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek tejföl
  • csipet só
  • langyos víz
  • 50-60 dkg füstölt virsli (juhbeles baromfi, vagy frankfurti)
  • 10-15 dkg sajt
  • 1 tojás


Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, és összemorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt egy kevés langyos vízben felfuttatjuk, majd a tejfölt is hozzáadva összedolgozzuk a liszttel. Szép puha, sima gombócot készítünk.

Letakarva 25 percet pihentetjük.

Kinyújtjuk a tepsi, vagy sütőlemez méreténél egy picit nagyobbra, és kisujjnyi vastagságúra (33 x 43cm), és hosszában nem túl keskeny csíkokat vágunk benne!

Átfűzzük a tésztán a hosszában kettévágott virsliket úgy, hogy a vágott fele alul legyen. Kicsit pepecs munka, de a végeredményért megéri. 🙂

Azért jó a juhbeles füstölt virsli, mert az a sütés folyamán nem reped el, nem nyílik ki!

A felesleges széleket levágjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és 10 perc pihentetés után előmelegített sütőben 190 fokon kb. 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Szeletekre vágva mustárral, majonézzel, ill. ketchuppal kínáljuk.

[box style=”info”]A leeső széleket összegyúrtam, kinyújtottam, beletekertem 1-2 megmaradt virslicsíkot, megkentem tojással, és ugyanígy megsütöttem. Nagy sikere volt! :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is