Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 150 g kefir (150 g)
  • csipet cukor
  • 3 dl langyos víz (kb)
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só

Feltéthez

  • 10 dkg tömlős sajt
  • 45 dkg tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajtos selyemsonka (másmilyen is lehet)
  • 15 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, mélyedést alakítunk ki a közepében. Beleöntjük a megkelt élesztőt, majd a kefirt, a sót és összedolgozzuk annyi vízzel, hogy ne ragadjon, de lágy legyen, majd dagasztjuk kb 10 percig.

(Kelesztő)tálba tesszük, majd meleg helyen duplájára kelesztjük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk.

Elkészítjük a feltétet. A tejfölt a sajttal és a sóval krémesre keverjük, majd belekeverjük az előzőleg felaprított sonkát, reszelt hagymákat is.

A megkelt tésztát a tepsibe terítjük, kezünkkel elegyengetjük. 180 fokon 10 percig elősütjük.

Utána az összekevert feltéttel egyenletesen megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és még kb 30 percig sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/langallo-6/