Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Legyező recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál olaj (a kenéshez )

A töltelékhez

  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítése

Egy kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal. A tésztát alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amikor megkelt, finoman átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán 5 egyenlő részre osztjuk. A darabokat cipóvá formázzuk, és körülbelül 0,5 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük olajjal, majd ízlés szerint megszórjuk cukrozott kakaóporral.

A tésztát bejgliszerűen feltekerjük, majd 1 cm-es darabokra bevágjuk, de nem teljesen, csak minden hatodik bevágásnál vágjuk át teljesen. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és még egyszer kelesztjük.

Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/legyezo/