Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Lenlisztes, magvas kréker

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 200 g búza finomliszt 100 g Batha-porta lenmagliszt 2 mk só fűszer keverék(opcionálisan) 1 tk szódabikarbóna 2 ek olíva olaj 200 ml víz 100 g napraforgó mag 50 g lenmag 50 g szezámmag 50 g reszelt parmezán Elkészítése: Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2014.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g búza finomliszt
  • 100 g Batha-porta lenmagliszt
  • 2 mk só
  • fűszer keverék(opcionálisan)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek olíva olaj
  • 200 ml víz
  • 100 g napraforgó mag
  • 50 g lenmag
  • 50 g szezámmag
  • 50 g reszelt parmezán


Elkészítése:

Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a “magőrleményt” most volt alkalmam először kipróbálni. Nagy sikere volt, a gyerkőcök sorban kapkodták el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel. Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek.

A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető, rugalmas tésztát készítünk, amit frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagy sütőlemezt készítünk elő. Gyúrótáblára a tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat (célszerű egy nejlonnal letakarva a nyújtást végezni). Éles késsel vagy pizzavágóval szeleteljük a tésztát (négyzet, téglalap, rombusz, ki mit szeretne), mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát, majd papírral együtt a tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén.
[box style=”info”]Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is