Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lenlisztes, magvas kréker recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 200 g búza finomliszt
  • 100 g Batha-porta lenmagliszt
  • 2 mk só
  • fűszer keverék(opcionálisan)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 2 ek olíva olaj
  • 200 ml víz
  • 100 g napraforgó mag
  • 50 g lenmag
  • 50 g szezámmag
  • 50 g reszelt parmezán


Elkészítése:

Lenmagot gyakran, sőt rendszeresen használom kis konyhámban.Rendkívül sok élettani tulajdonsággal rendelkezik, legfőképp emésztés terén. Magát a “magőrleményt” most volt alkalmam először kipróbálni. Nagy sikere volt, a gyerkőcök sorban kapkodták el a tálkából friss gyümölcs és tea kísérővel. Legközelebb más magvakkal dúsítva is próbát teszek.

A tészta hozzávalóiból, jól kezelhető, rugalmas tésztát készítünk, amit frissen tartó fóliába csomagolva 1-2 órácskát pihentetünk.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagy sütőlemezt készítünk elő. Gyúrótáblára a tepsi méretének megfelelő nagyságú
sütésálló papírt helyezünk, amin a lehető legvékonyabbra nyújtjuk a tésztánkat (célszerű egy nejlonnal letakarva a nyújtást végezni). Éles késsel vagy pizzavágóval szeleteljük a tésztát (négyzet, téglalap, rombusz, ki mit szeretne), mindvégig a sütőpapíron hagyva a tésztát, majd papírral együtt a tepsire áthúzzuk és 12-15 perc alatt ropogósra sütjük. Sütés után, résre nyitott sütőajtónál hűtjük.
Amikor lehűlt, csak egyszerűen, kezünkkel széttördeljük a krékereket a vágások mentén.
[box style=”info”]Kínálhatjuk gyors vendégváróként egy kis mártogatóssal és friss zöldségekkel, de akár tízóraira és
uzsonnára is nagyon finom, gyümölcs és tea kíséretében.
Kötényeket felkötni! Jó ropogtatást :D[/box]

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/lenlisztes-magvas-kreker/