Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sós sütemények

Töltött finomságok

Leveles-cukkinis párna

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 1 zsenge cukkini 1 gerezd fokhagyma 5 dkg mascarpone 10 dkg ricotta 1 tojás 5 dkg sajt (parmezán, edami…) 2-3 szelet sonka paradicsom 2 ek olívaolaj só őrölt bors Elkészítése: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 zsenge cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mascarpone
  • 10 dkg ricotta
  • 1 tojás
  • 5 dkg sajt (parmezán, edami…)
  • 2-3 szelet sonka
  • paradicsom
  • 2 ek olívaolaj
  • őrölt bors


Elkészítése:

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.

A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk négy egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele. Így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta.)

Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (Én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható.)

Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra. (Én légkeverés, 200 fokon, 10 percig sütöttem.)

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá, de anélkül is nagyon finom, laktató.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is