Elkészítése
A lisztet és a hideg margarint összemorzsoljuk egy tálban. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sót, a vizet és az ecetet. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük. Ezután a tésztát hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.
A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és töltjük. A juhtúrós-medvehagymás és pizzás töltelékekhez a hozzávalókat összekeverjük. A tésztát három téglalapra osztjuk, megkenjük a töltelékekkel, majd szorosan feltekerjük. Az így kapott rudakat szeleteljük, hogy csigák legyenek.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 20 percig sütjük.
A megmaradt tésztából csíkokat vágunk a csavart rudakhoz. Ezeket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, egyet-kettőt tekerünk rajtuk, majd reszelt sajttal szórjuk meg. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on, körülbelül 15-20 perc alatt sütjük készre.
