Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Leveles hajtogatós tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30-35 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojásfehérje
  • só
  • 6 evőkanál víz
  • 2 evőkanál ecet

Hozzávalók a juhtúrós töltelékhez

  • 1 db juhtúró (tömlős)
  • pár evőkanál tejföl (a lazításhoz)
  • só
  • bors
  • medvehagyma (apróra vágva)
  • 5 dkg reszelt sajt

Hozzávalók a pizzás töltelékhez

  • pizzakrém (lehet házilag is előállítani)
  • császár szalonna (felkockázva)
  • kukorica
  • reszelt sajt

Elkészítése

A lisztet és a hideg margarint összemorzsoljuk egy tálban. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, a sót, a vizet és az ecetet. Az egészet gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, mindegyiket kinyújtjuk, majd egymásra helyezzük. Ezután a tésztát hideg helyen nagyjából 20 percig pihentetjük.

A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és töltjük. A juhtúrós-medvehagymás és pizzás töltelékekhez a hozzávalókat összekeverjük. A tésztát három téglalapra osztjuk, megkenjük a töltelékekkel, majd szorosan feltekerjük. Az így kapott rudakat szeleteljük, hogy csigák legyenek.

A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. Az előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 20 percig sütjük.

A megmaradt tésztából csíkokat vágunk a csavart rudakhoz. Ezeket megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal, egyet-kettőt tekerünk rajtuk, majd reszelt sajttal szórjuk meg. Ezeket is sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on, körülbelül 15-20 perc alatt sütjük készre.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/leveles-hajtogatos-teszta/