Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, széleit levágjuk, majd egyenlő méretű kockákra vágjuk. Mindegyik tésztakockán körben 2×2 cm-es peremet vágunk éles késsel úgy, hogy az egyik szemközti csücsköt nem metsszük át teljesen. Ezt a részt áthajtjuk a másik oldal belső keretéhez, majd a másik szélét is hasonlóan áthajtjuk, így kialakul a keretes forma.
Töltelék összeállítása
A tésztalapok közepét megkenjük kevés ketchuppel, rászórjuk a friss kakukkfű leveleit, majd a karikákra vágott virslit elosztjuk rajta. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.
Sütés
A tészta széleit felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk a szezám- és lenmag keverékével. A tepsit a forró sütőbe toljuk, és 8–10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.
Tipp
A ketchup helyett használhatunk pizzaszószt vagy fokhagymás tejfölt is. A virsli helyett sonka, kolbász vagy akár friss zöldségek is jól illenek hozzá, így többféle változatban is elkészíthetjük.
