Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles magvas egy gyorsan elkészíthető, mégis mutatós sós finomság. A ropogós leveles tészta, a virsli és a sajt klasszikus párosát a ketchup és a friss kakukkfű teszi izgalmasabbá. Kiváló uzsonnára, vendégvárónak vagy akár egy könnyű vacsorához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, és egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk, széleit levágjuk, majd egyenlő méretű kockákra vágjuk. Mindegyik tésztakockán körben 2×2 cm-es peremet vágunk éles késsel úgy, hogy az egyik szemközti csücsköt nem metsszük át teljesen. Ezt a részt áthajtjuk a másik oldal belső keretéhez, majd a másik szélét is hasonlóan áthajtjuk, így kialakul a keretes forma.

Töltelék összeállítása

A tésztalapok közepét megkenjük kevés ketchuppel, rászórjuk a friss kakukkfű leveleit, majd a karikákra vágott virslit elosztjuk rajta. A tetejét reszelt sajttal borítjuk.

Sütés

A tészta széleit felvert tojással lekenjük, majd megszórjuk a szezám- és lenmag keverékével. A tepsit a forró sütőbe toljuk, és 8–10 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

Tipp

A ketchup helyett használhatunk pizzaszószt vagy fokhagymás tejfölt is. A virsli helyett sonka, kolbász vagy akár friss zöldségek is jól illenek hozzá, így többféle változatban is elkészíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is