Hozzávalók:
- 1/2 kg finomliszt
- 2,5 dl tej
- 1 db tojás
- 4 dkg élesztő
- 2 kk só
- 1 mk cukor
- 1 fagyasztott margarin (25 dkg)
A tetejére:
- 1 db felvert tojás
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kinyújtjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
A pogácsákat sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, de kb 3 cm távolságra, mert megnőnek, akár dőlnek is.
180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük.