Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Leveles, sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • kevés tej
  • kevés cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 3 teáskanál só
  • 20 dkg reszelt sajt (reszelve)

Elkészítése

A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal és a túróval. Ezután hozzáadjuk a langyos, cukros tejben elkevert és felfuttatott élesztőt. Belekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját és a sót, majd az egészet alaposan kidolgozzuk. Ha a tészta kissé ragadós, az nem baj – ez a túrónak köszönhető. A felületet lisztezzük, hogy ne tapadjon. A tésztát letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Amíg a tészta kel, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és lereszeljük a sajtot. A megkelt tésztát vékony, téglalap alakúra nyújtjuk. Egyenletesen megszórjuk a reszelt sajt egy részével, majd félbehajtjuk, és ismét félbehajtjuk. Ezután újra kinyújtjuk, megszórjuk sajttal, és ismét hajtogatjuk. Ezt a folyamatot összesen háromszor ismételjük meg, a hajtogatások között néhány perc pihentetési időt hagyva.

Az utolsó hajtogatás után a tésztát kinyújtjuk, körülbelül 1-1,5 cm vastagra hagyjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a maradék sajttal. Az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/leveles-sajtos-pogacsa/