Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Leveles tepertős pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A leveles tepertős pogácsa igazi klasszikus a magyar konyhában. A sokszoros hajtogatásnak köszönhetően réteges, omlós és gazdagon tepertős finomság, ami vendégvárónak és családi összejövetelekre is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Toth Csilla
Beküldte: 2013.08.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben, kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarint, a tejfölt, az 1 evőkanál sót, a tojást és a felfuttatott élesztőt tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tésztát letakarva duplájára kelesztjük.

Ha megkelt, kinyújtjuk, és rákenjük a három részre osztott, megmelegített tepertő első adagját. A tésztát összehajtjuk, majd 20 percig pihentetjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, mindig a következő adag tepertővel.

A harmadik hajtogatás után ismét kinyújtjuk, a tetejét késsel bekockázzuk, és lekenjük felvert tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, további 10 percig kelesztjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Tálalás

Frissen, langyosan a legfinomabb, de másnap is megőrzi omlós állagát. Egy bögre forró tea vagy tej mellé igazi kényeztető falat.

Tipp

A hajtogatások közötti pihentetés alatt érdemes a tésztát letakarni, hogy ne száradjon ki. Ha extra ízélményt szeretnénk, a tepertőhöz kevés borsot vagy apróra vágott lilahagymát is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Toth Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is