Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Libatepertős pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet langyosítsuk fel, majd keverjük el benne a cukrot, végül adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő 10-15 perc alatt felfusson a tejben. A lisztben keverjük el a sót és a borsot. A darált tepertőt adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tojást, tejfölt és gyúrjuk össze az egészet. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2020.12.03.

Hozzávalók

A pogácsák kenéséhez

Elkészítése

A tejet langyosítsuk fel, majd keverjük el benne a cukrot, végül adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő 10-15 perc alatt felfusson a tejben.

A lisztben keverjük el a sót és a borsot. A darált tepertőt adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tojást, tejfölt és gyúrjuk össze az egészet. A tésztát letakarva meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg az olvasztott vajjal. Szorosan tekerjük fel egy rúddá. A bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk.

Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd a tészta tetején egy éles késsel tetszőleges mintát rajzolunk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is