Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Libatepertős pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 65 dkg finomliszt
  • 25 dkg darált libatepertő
  • 2 kiskanál só
  • 1,5 mokkáskanál őrölt bors
  • 2,5 dl tej
  • 2 kiskanál cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 dkg olvasztott vaj

A pogácsák kenéséhez

  • 1 tojás

Elkészítése

A tejet langyosítsuk fel, majd keverjük el benne a cukrot, végül adjuk hozzá az elmorzsolt élesztőt. Hagyjuk, hogy az élesztő 10-15 perc alatt felfusson a tejben.

A lisztben keverjük el a sót és a borsot. A darált tepertőt adjuk a liszthez, majd adjuk hozzá az élesztős tejet, tojást, tejfölt és gyúrjuk össze az egészet. A tésztát letakarva meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.

Lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd kenjük meg az olvasztott vajjal. Szorosan tekerjük fel egy rúddá. A bal és jobb oldalát 2/3-ig felhajtjuk, kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk.

Ismét kinyújtjuk ujjnyi vastagra, majd a tészta tetején egy éles késsel tetszőleges mintát rajzolunk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd előmelegített sütőben 200 fokon 20-22 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/libatepertos-pogacsa/