Elkészítése
A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál felforrósított libazsíron megpirítjuk, majd félretesszük hűlni.
Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt is.
Alaposan összedolgozzuk, majd az egészet kinyújtjuk. Megkenjük nagyon vékonyan libazsírral és rátesszük a hagyma 1/3-át. Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig és végül az alsót is ráhajtjuk.
Lisztezett tálba rakjuk, letakarjuk, majd hűtőben kb 1 órán pihentetjük.
A pihentetés után újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk a maradék hagyma felével és újra hajtogatjuk, majd ismét 1 órán át pihentetjük hűtőben. A hajtogatást még egyszer elvégezzük.
A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra.
A tésztát lisztezett felületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és a tetejét egy recés késsel bevágjuk, majd kiszaggatjuk.
A pogácsákat tepsire tesszük, felvert tojással lekenjük és kb 15-20 perc alatt készre sütjük.

