A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, majd hozzáadjuk a tojást. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztát letakarva körülbelül 1 órán át kelesztjük.
A lilahagymát megpucoljuk és vékony karikákra vágjuk. A zsiradékot felmelegítjük, majd a hagymát lassú tűzön megfonnyasztjuk rajta. Ezután hagyjuk kihűlni.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd egyenletesen ráterítjük a hagyma háromnegyedét. Ezután a tésztát hajtogatjuk: a felső harmadot középre hajtjuk, majd az alsót is ráhajtjuk. Ezt követően rátesszük a maradék hagymát, majd mindkét oldalról középre hajtjuk (mintha egy könyvet csuknánk be), végül ezt a hajtogatott tésztát még egyszer félbe hajtjuk. Letakarva további 30-60 percig pihentetjük.
A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.
A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket lekenjük a felvert tojással. Körülbelül 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.