Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához 60 dkg liszt 50 dkg vaj 45 dkg sajt 30 dkg tejföl 20% 2 lapos evőkanál só A tetejére kenéshez 1 tojás bármilyen tetszőleges mag jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag Elkészítése: A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon) Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni. […]

Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 adag
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg vaj
  • 45 dkg sajt
  • 30 dkg tejföl 20%
  • 2 lapos evőkanál só

A tetejére

  • kenéshez 1 tojás
  • bármilyen tetszőleges mag
  • jelen esetben szezámmag, napraforgómag, tökmag


Elkészítése:

A lisztet átszitálom, vajat megolvasztom, sajtot lereszelem (kis lyukon)

Hozzávalókat összegyúrom, liszttől függően elképzelhető, hogy még egy kicsit kell hozzá adni.

Egy homogén masszát kell, hogy kapjunk, ne ragadjon már a kezünkhöz.

10-15 percre hűtőbe rakom, hogy könnyebb legyen kinyújtani. kb 1 centi vastagra kinyújtom.

Derelyevágóval hasábokra szeletelem.

Megkenem tojással a tetejét majd megszóróm a magokkal.

Sütőtepsire sütőpapírt teszek és ide helyezem a rudakat, kis távolságra egymástól.

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütőm.

[box style=”info”]Kiváló vendégváró, előétel és rágcsa :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is