Elkészítése
Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk, és megvárjuk, amíg a folyadék tetején vastag, halványbarna hab képződik. A lisztet egy mély tálba szitáljuk, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk az olajat, és megszórjuk sóval. Az egészet sima, az edény falától elváló tésztává gyúrjuk, miközben fokozatosan adagoljuk a maradék vizet. Ügyeljünk arra, hogy a tészta puha, de gyúrható legyen. Ha túl keménynek érezzük, adjunk hozzá még egy kis langyos vizet, de ha a 3 dl víz túl soknak tűnik, nem kell mindet felhasználni, mivel a lisztek folyadékfelvevő képessége eltérő lehet. Ezért a folyadékadagolást mindig óvatosan végezzük.
A tésztát konyharuhával letakarjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük. Miután a tészta megkelt, két cipót formálunk belőle, majd a cipókat egyenként körlappá nyújtjuk. A körlapokat átlósan hat háromszög alakú körcikkre vágjuk, és a körcikkeket a szélesebb végétől kezdve a csúcsuk felé feltekerjük.
A megformázott kifliket további fél órát kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, és előkészítünk két sütőpapírral bélelt nagy tepsit. A kifliket a tepsibe helyezzük, a tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk nagy szemű sóval, és aranybarnára sütjük.

