Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajtos rudak

Sós sütemények

Magvas-burgonyás rudacskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg burgonya 25 dkg liszt 2 kávéskanál só 25 dkg margarin 1 db tojás 1 ek lenmag 1 ek szezámmag Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni. Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2014.01.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek szezámmag


Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni.

Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles,10 cm hosszú rudakra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.

 

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is