Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magvas-burgonyás rudacskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 kávéskanál só
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 1 ek lenmag
  • 1 ek szezámmag


Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, meghámozzuk és sós vízbe puhára főzzük. Leszűrjük, majd megtörjük és hagyjuk kihűlni.

Lisztbe szórjuk a sót,margarint elmorzsoljuk benne,végül beledolgozzuk a megtört burgonyát. 1 órát a hűtőbe tesszük.Majd lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval 1 cm széles,10 cm hosszú rudakra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Felvert tojással lekenjük, megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal. 200 fokon 15 percig sütjük.

 

 

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/magvas-burgonyas-rudacskak/