Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg libazsír
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1.5 dl tejföl
- 10 dkg tökmag
- 3 közepes db újhagyma zöldje
- 1 db tojás (a kenéshez)
- 2 teáskanál szezámmag (ízlés szerint a tetejére)
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, cukrot és a sót elmorzsoljuk a libazsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt, az újhagyma apróra vágott zöldjét és a tökmagot.
Jól összegyúrjuk, és 20 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és a tetejét késsel bekockázzuk.
Kör alakú szaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk, és felvert tojással lekenjük.
A tetejét megszórhatjuk egy kis szezámmaggal, és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
