Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Magyaros pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. A zsírt vagy margarint elmorzsoljuk benne, amíg morzsalékos állagú nem lesz. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apró kockákra vágott kolbászt, a paprikát és az aprított snidlinget. A tejfölt belekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, de ne […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.28.

Hozzávalók

Kenéshez

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. A zsírt vagy margarint elmorzsoljuk benne, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apró kockákra vágott kolbászt, a paprikát és az aprított snidlinget. A tejfölt belekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos.

A tésztát 30-40 percig pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is