Elkészítése
A paprikákat és a kolbászt apró darabokra vágjuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a sót, majd elkeverjük benne a tojássárgákat és a megolvasztott vajat.
A liszthez hozzáadjuk a felaprított paprikát, a kolbászt, a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd sima tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük tojással, ismét pihentetjük egy keveset, majd újra lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, 190 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.
Tipp
A tésztába tehetünk kevés apróra vágott lilahagymát is, így még karakteresebb ízt kapunk. A sajt variálható: füstölt sajttal vagy erősebb ízű sajttal különlegessé tehetjük a pogácsát.
