Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Magyaros pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A magyaros pogácsa tartalmas, fűszeres sós finomság, amelyben a kolbász és a színes paprikák íze tökéletesen érvényesül.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mary101
Beküldte: 2013.10.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A paprikákat és a kolbászt apró darabokra vágjuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a sót, majd elkeverjük benne a tojássárgákat és a megolvasztott vajat.

A liszthez hozzáadjuk a felaprított paprikát, a kolbászt, a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd sima tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. fél cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Lekenjük tojással, ismét pihentetjük egy keveset, majd újra lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 190 fokon addig sütjük, amíg szép aranybarna lesz.

Tipp

A tésztába tehetünk kevés apróra vágott lilahagymát is, így még karakteresebb ízt kapunk. A sajt variálható: füstölt sajttal vagy erősebb ízű sajttal különlegessé tehetjük a pogácsát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is