Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Magyaros pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsír (vagy margarin)
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt kolbász (apóra vágva )
  • 0,5 db kaliforniai paprika (kockázva)
  • 1 csokor snidling (apóra vágva)
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 1-2 evőkanál tej (szükség szerint )

Kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a sütőport és a szódabikarbónát. A zsírt vagy margarint elmorzsoljuk benne, amíg morzsalékos állagú nem lesz.

Hozzáadjuk a reszelt sajtot, az apró kockákra vágott kolbászt, a paprikát és az aprított snidlinget. A tejfölt belekeverjük, majd annyi tejet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta, de ne legyen ragacsos.

A tésztát 30-40 percig pihentetjük. Ezután enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét késsel bevagdossuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsák tetejét lekenjük a felvert tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/magyaros-pogacsa/