Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 400 g finom liszt
- 400 g rétesliszt
- 250 g margarin
- 175 ml tejföl
- 100 ml tej
- 250 g reszelt sajt
- 2 tojás sárgája
- 80 g mák
- 1⁄2 csomag sütőpor
- 4 tk só
Tetejére:
- 2 tojásfehérje
- 100 g szezámmag
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a tejet úgy adagoljuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát folpackba csomagolva hűtőbe tesszük pihenni egy éjszakára.
A pihentetett és szobahőmérsékletűre melegedett tésztát több részletben, enyhén lisztezett felületen 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. Késsel vagy derelyevágóval keskeny és kb 10 cm hosszú csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és meghintjük szezámmaggal.
Hőlégkeverésen 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt aranyszínűre sütjük.

