Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Marcsa pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ha szereted a házias ízeket, és valami könnyen elkészíthető sós finomságra vágysz, próbáld ki ezt a receptet! Az apró pogácsák különösen mutatósak és tökéletesek lesznek vendégváró falatokként is. Az extra magok nemcsak dekoratívak, de egy kis ropogós textúrát is adnak a puha túrós tésztához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
lilalicsi
Beküldte: 2017.11.27.

Hozzávalók

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A túrót, a lisztet, a cukrot, a sót, a langyos tejet, valamint a tojást és egy tojássárgáját alaposan összedolgozzuk. A tésztát lefedve legalább két órára a hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz vele dolgozni..

Formázás:

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és a tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük, majd ízlés szerinti magvakkal megszórjuk.

Sütés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a pogácsákat kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tésztába keverhetsz reszelt sajtot vagy apróra vágott snidlinget is, így különlegesebb ízt kap. Ha ropogósabb tetejű pogácsát szeretnél, sütés előtt szórd meg egy kevés reszelt sajttal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
lilalicsi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is