Tészta:
A túrót, a lisztet, a cukrot, a sót, a langyos tejet, valamint a tojást és egy tojássárgáját alaposan összedolgozzuk. A tésztát lefedve legalább két órára a hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz vele dolgozni..
Formázás:
A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és a tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük, majd ízlés szerinti magvakkal megszórjuk.
Sütés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a pogácsákat kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
A tésztába keverhetsz reszelt sajtot vagy apróra vágott snidlinget is, így különlegesebb ízt kap. Ha ropogósabb tetejű pogácsát szeretnél, sütés előtt szórd meg egy kevés reszelt sajttal.