Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcsa pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 dl langyos tej

Tetejére:

  • 1 tojásfehérje
  • magvak

Elkészítése

Tészta:

A túrót, a lisztet, a cukrot, a sót, a langyos tejet, valamint a tojást és egy tojássárgáját alaposan összedolgozzuk. A tésztát lefedve legalább két órára a hűtőbe tesszük, így könnyebb lesz vele dolgozni..

Formázás:

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat és a tetejüket a maradék tojásfehérjével megkenjük, majd ízlés szerinti magvakkal megszórjuk.

Sütés:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és a pogácsákat kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

A tésztába keverhetsz reszelt sajtot vagy apróra vágott snidlinget is, így különlegesebb ízt kap. Ha ropogósabb tetejű pogácsát szeretnél, sütés előtt szórd meg egy kevés reszelt sajttal.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/marcsa-pogacsa/