Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcsi sajtos pogácsája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej+ 1 tk cukor az élesztő futtatáshoz
  • 3 tojássárgája
  • só ízlés szerint
  • 3 evőkanál tejföl (esetleg 4, amennyit a tészta felvesz)

Tetejére

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése

Az élesztőt futtassuk fel a cukrozott, langyos tejben.

Amíg az élesztő felfut, addig morzsoljuk el a lisztet a zsiradékkal, majd adjuk hozzá a többi alapanyagot is és kezdjük el összeállítani a tésztát. Annyi tejfölt adjunk hozzá, hogy közepesen lágy legyen a tészta.

Csomagoljuk folpackba és tegyük egy éjszakára hűtőbe.

Másnap, miután kivettük a hűtőből, kissé gyúrjuk át, hajtsuk össze és letakarva pihentessük kb 1 órán át.

Kb 1,5-2 cm vastagra nyújtsuk ki és szaggassuk ki tetszőleges méretű szaggatóval. Kenjük le a tetejét a megmaradt tojásfehérjével, szórjunk rá sajtot, majd 195 fokos sütőben süssük szép pirosra.

Jó étvágyat mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/marcsi-sajtos-pogacsaja/