Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Medhagymás sonkás leveles tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A medvehagymás sonkás leveles tészta gyorsan elkészíthető, mégis különleges vendégváró vagy vacsora. A friss medvehagyma és a sonka ízét a sajt és a leveles tészta teszi teljessé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajt nagyobb részét, a medvehagymát, a tojást és a ketchupot (vagy tejfölt). Sóval és borssal ízesítjük, majd a felaprított sonkát is beleforgatjuk.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük, majd 2–3 cm-es szeletekre vágjuk. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15–20 perc alatt megsütjük. A sütés végén a tetejüket megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk tejföl helyett tejszínnel vagy krémsajttal, és ízlés szerint kukoricával vagy gombával is gazdagíthatjuk. Melegen és hidegen is finom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is