Elkészítése
A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a reszelt sajt nagyobb részét, a medvehagymát, a tojást és a ketchupot (vagy tejfölt). Sóval és borssal ízesítjük, majd a felaprított sonkát is beleforgatjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a töltelékkel. Szorosan feltekerjük, majd 2–3 cm-es szeletekre vágjuk. A darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15–20 perc alatt megsütjük. A sütés végén a tetejüket megszórjuk a félretett reszelt sajttal, és aranyszínűre sütjük.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk tejföl helyett tejszínnel vagy krémsajttal, és ízlés szerint kukoricával vagy gombával is gazdagíthatjuk. Melegen és hidegen is finom.
