Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Medvehagymás háromszögek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg finomliszt 1,5 tk só 1 tojás 0,5 dl olaj kb. 3 dl tej 3 dkg friss élesztő Töltelék: 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin 1 kisebb csokor medvehagyma só bors Elkészítése: A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk. Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gida
Beküldte: 2015.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 tk só
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olaj
  • kb. 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő

Töltelék:

  • 20 dkg natúr krémsajt, vagy margarin
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • bors


Elkészítése:

A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.

Míg kel, elkészítjük a tölteléket. A medvehagymát finomra aprítjuk, majd a krémsajttal alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és három egyforma darabba vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, megkenjük a medvehagymás krémsajttal, majd feltekerjük.

A feltekert tésztarudakat apró, falatnyi kis háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire rakjuk, és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Felverünk egy egész tojást, a megkelt falatkákat lekenjük vele, tetejére teszünk egy csipet reszelt sajtot, vagy szezámmagot, és a forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gida
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is