Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás kacsazsíros pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 kg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kis doboz tejföl (20%)
  • 1 evőkanál só
  • 2 teáskanál őrölt bors
  • 2 csomag medvehagyma
  • 1 csipet cukor
  • 30-35 dkg kacsazsír (vagy libazsír )

A kenéshez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A medvehagymát apróra vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, borsot, felfuttatott élesztőt, medvehagymát és a tejfölt. Kemény tésztát gyúrunk belőle. Langyos helyen kb. 20 percet pihentetjük, majd átgyúrjuk, és egy órán át kelesztjük.

A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és hagyjuk 10-15 percet pihenni. Felvert egész tojással lekenjük, majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-kacsazsiros-pogacsa/