Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás kifli és csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 ek görög joghurt
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 2 tk cukor
  • 75 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő

Töltelék:

  • 10 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 1 tojás a kenéshez
  • fekete kömény a szóráshoz
  • 2 ek vágott medvehagyma


Elkészítése:

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.

A töltelék elkészítése:

A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen. A medvehagymát is hozzáadom.

Összeállítás:

Mikor megkelt a tészta, lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. Az egyik tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal.

A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.

A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.

Megkenem tojással a tetejét megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.

Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-kifli/