Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Medvehagymás mini zsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut. A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik. Kelesztő tálban, letakarva […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
erzsikonyha
Beküldte: 2023.03.13.

Hozzávalók

Elkészítése

Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.

A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.

Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Húsvéti receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is