Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás mini zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 0,5 dl olaj
  • 10 dkg tejföl
  • 2 csomó medvehagyma (finomra aprítva)
  • 10 dkg magkeverék (fehér/fekete szezám mag, lenmag)

Elkészítése

Kevés tejben a cukorral elkeverjük az élesztőt és várjuk meg, amíg felfut.

A liszthez adjuk hozzá a sót, apróra darált magkeveréket, olajat és a maradék tejet. A tejfölben elkeverjük az aprított medvehagymát, a lisztes keverékhez adtjuk, a felfutott élesztővel együtt. Mindezeket alaposan összegyúrjuk és dagasztjuk, amíg az edény falától el nem válik.

Kelesztő tálban, letakarva kb 1 órát kelesztjük.

Miután megkelt 16 darabra osztjuk és kigömbölyítjük.

Sütőpapírral bélelt sütőlapra rakosgatjuk a zsemléket és kb fél órát még kelesztjük.

200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sültjük, majd 180 °C-ra mérsékelt lángon még 20 percig.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-mini-zsemle/