Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Medvehagymás-parmezános kenyérke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 2 dl meleg tej 1 ek cukor 2,5 dkg élesztő 1-1,5 tk só 2 ek provence-i fűszerkeverék 8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva 2 ek reszelt parmezán 2 ek olaj kevés meleg víz Tetejére: 1 ek tejföl 1 ek olaj 3-4 csepp citromlé só Elkészítése: A cukros, meleg tejben felfuttatom az élesztőt. Eközben […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
95 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.03.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dl meleg tej
  • 1 ek cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1-1,5 tk só
  • 2 ek provence-i fűszerkeverék
  • 8-9 levélnyi medvehagyma felaprítva
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 ek olaj
  • kevés meleg víz

Tetejére:

  • 1 ek tejföl
  • 1 ek olaj
  • 3-4 csepp citromlé


Elkészítése:

A cukros, meleg tejben felfuttatom az élesztőt. Eközben a lisztet átszitálom beleteszem a sót, parmezán és az aprított medvehagymát. A felfutott élesztőt a tejjel együtt a közepébe öntöm, hozzáadom az olajat is, majd elkezdem dagasztani. Akkor jó, amikor a tészta az edény falától már elválik. Lisztezett deszkán letakarva nagyjából 45 percig kelesztem, lehet kicsit tovább is.

Újra átdagasztom, majd kisebb gombócokat formálok belőle. Egy kerek formát kiolajozok, ebbe teszem a gombócokat. További 15 percig hagyom pihenni őket, ezután előmelegített sütőben 175 fokon kb 20 percig sütöm. Kiveszem a sütőből és a kenyeret még megkenem a tejföl, olaj, citromlé és só keverékével.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is