Tészta elkészítése
Az élesztőt langyos tejben és cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk a tésztát, amíg félkemény állagot nem érünk el. A tésztát fél óráig pihentetjük.
Medvehagyma előkészítése
A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.
Tészta nyújtása és hajtogatása
A pihentetett tésztát kinyújtjuk, majd megszórjuk a felvágott medvehagyma felével. Ezt követően a tésztát felcsavarjuk, mint egy tekercset, majd nyújtófával kissé ellapítjuk. A tésztát félbehajtjuk, és 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Ismételt nyújtás és szaggatás
A tésztát újra kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, majd ismét felcsavarjuk. Ezután ujjnyi vastagságra nyújtjuk ki a tésztát, és a tetejét megrácsozzuk. Pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat szaggatunk.
Sütés
A pogácsák tetejét megkenjük tojással, majd tepsibe helyezve még 10 percig pihentetjük őket. Előmelegített, 190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
Sztori
Ezt a receptet saját magam találtam ki, mivel nagyon szeretjük a medvehagymát. Akiknek eddig nem sikerült pogácsát készíteniük, azoknak ez a könnyű receptem tökéletes választás lesz. Köszönöm!