Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 2 kávéskanál só
  • 1 db tojás (a tetejére )
Medvehagymás pogácsa

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos tejben és cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk a tésztát, amíg félkemény állagot nem érünk el. A tésztát fél óráig pihentetjük.

Medvehagyma előkészítése

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk.

Tészta nyújtása és hajtogatása

A pihentetett tésztát kinyújtjuk, majd megszórjuk a felvágott medvehagyma felével. Ezt követően a tésztát felcsavarjuk, mint egy tekercset, majd nyújtófával kissé ellapítjuk. A tésztát félbehajtjuk, és 20 percig langyos helyen pihentetjük.

Ismételt nyújtás és szaggatás

A tésztát újra kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, majd ismét felcsavarjuk. Ezután ujjnyi vastagságra nyújtjuk ki a tésztát, és a tetejét megrácsozzuk. Pogácsaszaggatóval közepes méretű pogácsákat szaggatunk.

Sütés

A pogácsák tetejét megkenjük tojással, majd tepsibe helyezve még 10 percig pihentetjük őket. Előmelegített, 190 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.

Sztori

Ezt a receptet saját magam találtam ki, mivel nagyon szeretjük a medvehagymát. Akiknek eddig nem sikerült pogácsát készíteniük, azoknak ez a könnyű receptem tökéletes választás lesz. Köszönöm!

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-pogacsa-2/