Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Medvehagymás pogácsa egy ízletes, tavaszi sós sütemény, amelyben a friss medvehagyma karakteres íze a puha, omlós pogácsával találkozik. Kiváló vendégváró falat, de levesek és saláták mellé is jól illik. A rétegezésnek köszönhetően szép leveles szerkezete lesz, így még mutatósabb az asztalon.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
erika65
Beküldte: 2013.09.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Az egészet jól kidolgozzuk, amíg félkemény tésztát kapunk. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Enyhén ellapítjuk, kettéhajtjuk, és 20 percig pihentetjük langyos helyen.

Ezután ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, újra felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, majd még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranyszínt kapnak.

Tipp

A pogácsa tésztájába keverhetünk kevés reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. Frissen, langyosan a legfinomabb, de jól záródó dobozban tárolva másnap is puha marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
erika65
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is