Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • 1 evőkanál só

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt és a sót. Az egészet jól kidolgozzuk, amíg félkemény tésztát kapunk. Letakarva kb. 30 percig pihentetjük.

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Enyhén ellapítjuk, kettéhajtjuk, és 20 percig pihentetjük langyos helyen.

Ezután ismét kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, újra felcsavarjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

A pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejüket felvert tojással megkenjük, majd még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép aranyszínt kapnak.

Tipp

A pogácsa tésztájába keverhetünk kevés reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. Frissen, langyosan a legfinomabb, de jól záródó dobozban tárolva másnap is puha marad.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-pogacsa-3/