Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót. Az alapanyagokat jól kidolgozzuk, amíg közepesen kemény tésztát kapunk. Letakarva, langyos helyen fél órát pihentetjük.
Hajtogatás és töltés
A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Nyújtófával kissé ellapítjuk, majd félbehajtjuk és ismét pihentetjük 20 percig langyos helyen. Ezután újból kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, ismét feltekerjük, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Formázás és sütés
A tészta tetejét rácsozzuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. A tetejüket megkenjük tojással, és a tepsiben még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre sütjük.
Tipp
A pogácsa még különlegesebb lesz, ha a tetejét reszelt sajttal is megszórjuk. Ha szeretnénk, a tésztába kevés tejfölt rakhatunk, így még puhább lesz a belseje.

