Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Medvehagymás pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Friss, illatos és igazán különleges sós sütemény, amely tavasszal a legjobb, amikor a medvehagyma szezonja van. A hajtogatásnak köszönhetően könnyű, leveles pogácsát kapunk, amelyet a medvehagyma tesz igazán egyedivé. Vendégvárónak és vacsora mellé is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót. Az alapanyagokat jól kidolgozzuk, amíg közepesen kemény tésztát kapunk. Letakarva, langyos helyen fél órát pihentetjük.

Hajtogatás és töltés

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Nyújtófával kissé ellapítjuk, majd félbehajtjuk és ismét pihentetjük 20 percig langyos helyen. Ezután újból kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, ismét feltekerjük, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Formázás és sütés

A tészta tetejét rácsozzuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. A tetejüket megkenjük tojással, és a tepsiben még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pogácsa még különlegesebb lesz, ha a tetejét reszelt sajttal is megszórjuk. Ha szeretnénk, a tésztába kevés tejfölt rakhatunk, így még puhább lesz a belseje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is