Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Medvehagymás pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csokor medvehagyma
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dkg cukor
  • só

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és egy kevés sót. Az alapanyagokat jól kidolgozzuk, amíg közepesen kemény tésztát kapunk. Letakarva, langyos helyen fél órát pihentetjük.

Hajtogatás és töltés

A medvehagymát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a medvehagyma felét, majd feltekerjük, mint egy bejglit. Nyújtófával kissé ellapítjuk, majd félbehajtjuk és ismét pihentetjük 20 percig langyos helyen. Ezután újból kinyújtjuk, megszórjuk a maradék medvehagymával, ismét feltekerjük, és ujjnyi vastagra nyújtjuk.

Formázás és sütés

A tészta tetejét rácsozzuk, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. A tetejüket megkenjük tojással, és a tepsiben még 10 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre sütjük.

Tipp

A pogácsa még különlegesebb lesz, ha a tetejét reszelt sajttal is megszórjuk. Ha szeretnénk, a tésztába kevés tejfölt rakhatunk, így még puhább lesz a belseje.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/medvehagymas-pogacsa-4/